قرص خون
قرص خون ,قرص خون تبریزیان,قرص خون ساز گیاهی,قرص خون ساز,قرص خون آیت الله تبریزیان,قرص خون چیست,قرص خون استاد تبریزیان,قرص خون در طب اسلامی,قرص خون طب اسلامی,قرص خون اسلامی,قرص خون تبریزیان چیست,قرص خون تبریزیان در بارداری,قرص خون تبریزیان بارداری,ترکیبات قرص خون تبریزیان
توضیحاتی در مورد قرص خون
این دارو منافع زیادی دارد به جهت اینکه تمام بیماری های خونی و قلبی عروقی را درمان کند اعم از کم خونی و خونریزی و سرطان خون و تالاسمی و هموفیلی و بواسیر و دریچه قبل و سوراخ شدن قلب.در طب اسلامی هر کدام از دارو ها توصیه های خاص خود را دارد مثلا باید تعدادی از دارو ها ناشتا استفاده شود تا اثر مطلوب را داشته باشد. تعدادی از داروها باید حتما شب مصرف شود و یا تعدادی از دارو ها باید بدون همراهی چیز دیگری استفاده شود. از جمله این دارو های مهم که مراقبت و تاکیدات خاصی دارند قرص خون می باشد. این تاکید بدو شک اشاره به رموزی دارد که در استفاده و اثر بخشی این داروی مهم تاثیر گذار است. این توصیه ها عبارتند از : استفاده نکردن از خرما، ماهی، سرکه و سبزیجات در مدت مصرف این دارو. هنوز راز این نکته کشف نشده است که چرا در هنگام مصرف این دارو نباید این چند مورد استفاده شود اما با نگاه اجمالی به ترکیبات این دارو و اثری که این چند ماده دارند شاید بتوان به سر نخ هایی برای این سوال رسید.
موارد مصرف قرص خون
1- همه مشکلات مرتبط با خون (درمان شاخص این بیماری) مانند خونریزی، کم خونی، مشکل پلاکت، گلبول سفید و قرمز، تالاسمی، هموفیلی، مشکل دریچه قلب، سوراخ دهلیز قلب 2- بواسیر 3- التهابات بدن 4- لکه بینی زنان 5- برخی از انواع سرطان. 6- پوکی استخوان . تمام بیماریهای خونی، قلبی و عروقی – درمان کم خونی – برطرف کننده خونریزی – درمان خون ریزی خانم ها – درمان سرطان خون – درمان تالاسمی – درمان هموفیلی – درمان مشکلات دریچه قلب – درمان سوراخ شدن قلب – درمان بواسیر
نحوه مصرف قرص خون
صبح ناشتا و شب موقع خواب سه عدد خورده شود. – در تابستان یک مثقال و در زمستان دو مثقال. – چهار حبه بصورت ناشتا و چهار حبه موقع خواب – دوز مصرف در افراد مختلف متفاوت است. (در کودکان و زنان باردار کمتر استفاده میشود) نکته مهم: هنگام استفاده از این ترکیب از خوردن باقلا، ماهی و سرکه اجتناب شود.
نکاتی در مورد مصرف قرص خون
نکته: در ایام پاییز و زمستان روزی دو مثقال (سه عدد) و در ایام بهار و تابستان روزی یک مثقال (2 عدد که تقریبا مساوی با ۳/۴۵۶ گرم است) مصرف شود. نکته: بهتر است دارو در روز مصرف شود یعنی از طلوع آفتاب تا اذان مغرب ولی اگر میخواهید شب مصرف کنید، شروع مصرف دارو را از شب بگیرید. مثلا امروز سه شنبه است و امشب میشود شب چهارشنبه. هر مقدار از دارو که امشب مصرف میکنید را جزو مصرف چهارشنبه قرار دهید. توجه: در طول مصرف این دارو از خوردن خرما، ماهی، سرکه و سبزیجات خودداری کنید. توجه: برای تاثیر گذاری این دارو حتما باید سه بسته از آن کاملا مصرف شود.
کاربرد قرص خون
کاربرد: درمان تمام بیماری های خونی و قلبی و عروقی و کم خونی سرطان خون تالاسمی هموفیلی کمبود پلاکت گره خوردگی رگها سوراخ شدن قلب دیابت نوع1 تشکیل نشدن قسمتی از قلب در جنین لپوس بند آوردن و جبران خون زنان بارداری که لکه می بینند جایگزین قطره آهن هم در کودکان و هم در بزرگسالان
دستور مصرف قرص خون
تابستان: روزی یک مثقال میل شود. ظرف حاوی سه مثقال بوده که در طول سه روز صبح ناشتا و شب موقع خواب میل شود. افراد دو تا هفت سال نصف و زیر دو سال یک چهارم بزرگسالان میل کنند. زمستان: روزی دو مثقاال میل شود. چون ظرف حاوی سه مثقال است دو ظرف آن در سه روز صبح ناشتا و شب موقع خواب میل شود.برای این کار میتوانید دو روش را انجام دهید:کل محتویات بستهٔ دارو را در یک پلاستیک ریخته و سپس وزن کنید و عدد نشان داده شده در ترازو را بر تعداد حب های دارو، تقسیم کنید که وزن یک عدد آن بر حسب گرم به دست میآید. سپس حساب کنید که چند عدد از آن مساوی با دو مثقال یعنی ۶/۹۱۲ گرم میشود و همین اندازه را روزانه میل کنید. و در بهار و تابستان نیز نصف همین مقدار را میل کنید. ۲⃣وزن کل محتویات دارو را تقسیم بر عدد ۳/۴۵۶ کنید که وزن دارو بر حسب مثقال به دست میآید. سپس عدد حاصل را تقسیم بر تعداد حب های دارو کنید و بعد در نظر بگیرید که چند عدد حب با دو مثقال برابر میشود. نکته: بهتر است دارو در روز مصرف شود یعنی از طلوع آفتاب تا اذان مغرب ولی اگر میخواهید شب مصرف کنید، شروع مصرف دارو را از شب بگیرید. مثلا امروز سه شنبه است و امشب میشود شب چهارشنبه. هر مقدار از دارو که امشب مصرف میکنید را جزو مصرف چهارشنبه قرار دهید. افراد دو تا هفت سال نصف و زیر دو سال یک چهارم بزرگسالان میل کنند.
نام های دیگر قرص خون
نامهای دیگر 1- قرص خون 2- حب خون 3- دواء البواسیر 4- مرکب بواسیر نکته: جایگزین قرص آهن. (قرص آهن موجود در بازار زمینه جن زدگی را در فرزند ایجاد میکند).
طرز تهیه قرص خون
ملک ازرق (مقل ازرق) یک واحد، آب تره 4 واحد، هلیله سیاه یک واحد، بلیله یک واحد، آمله (املج) مغش (خالص بدون پوسته) یک واحد. آب تره را روی مقل ازرق ریخته و بمدت یک ماه سرپوشیده بماند. سپس خمیر حاصل را به سه ماده پودر شده دیگر ترکیب نمایید و خوب ورز دهید سپس بصورت حب حب در آورید. نکته: واحد هر مقداری میتواند باشد مثلا یک واحد معادل 100 گرم و چهار واحد معادل 400 گرم.
کم خونی
کمخونی یا آنمی (به انگلیسی: Anemia) اختلال خونی شایعی است که در آن گلبولهای قرمز یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد. هموگلوبینی که در گلبولهای قرمز خون وجود دارد باعث میشود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگها به بافتهای مختلف بدن برسد. ازآنجایی که تمام سلولهای بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابستهاند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گسترهٔ وسیعی از مشکلات را بههمراه دارد. کمخونی انواع گوناگونی دارد که هر یک علت خاص خود را دارند. این بیماری بر اساسهای گوناگونی طبقهبندی میشود، مثل ریختشناسی گلبولهای قرمز، مکانیسمهای اتیولوژیک و غیره. سه دستهٔ اصلی عبارتند از: ازدست رفتن حجم زیادی از خون (خونریزیهای حاد یا مزمن)، ازبینرفتن سلولهای خونی (همولیز) و کمبود تولید سلولهای خونی.
علت کم خونی
از دست دادن خون: خون ریزی متوالی در زمانهای قاعدگی یا به دلیل زخم معده یا سرطان میتواند باعث فقر آهن و کمخونی در بدن شود. کمبود آهن در رژیمهای غذایی: اگر مواد غذایی که روزانه مصرف میشود دارای مقدار کمی آهن باشد یا در رژیم غذایی گوشت را حذف کنیم یا در کودکان شیرخوار که فقط از شیر مادر استفاده میکنند، کمبود آهن به وجود میآید. خانمهای باردار و مخصوصاً کسانی که در حال شیردهی هستند به دلیل سیستم عملکردی بدن چند برابر بیشتر از آقایان به آهن نیاز دارند و رژیم غذایی آنها باید غنی از آهن باشد.
علائم کم خونی
مهمترین علامت کمخونی احساس خستگی زودرس و فرسودگی است. علائم دیگر شامل این موارد است: ضعف رنگ پریدگی غشا مخاطی و بستر ناخن و پوست ضربان نامنظم یا تند قلب کوتاهی نفس درد قفسهٔ سینه احساس سبکی در سر یا سرگیجه خفیف مشکلات شناختی بیحسی، کرختی یا سردی انتهای اندامها سردرد ممکن است در ابتدا کمخونی آنقدر خفیف باشد که متوجه علائم آن نشوید. اما شدت علائم با پیشرفت کمخونی افزایش مییابند. بی خوابی درشب هم علائم کمخونی میباشد.
سلول های خونی
خون از سلولهای خونی و مایعی به نام پلاسما تشکیل شدهاست. سه نوع سلول خونی در پلاسما شناور هستند. سلولهای خونی سفید (گلبولهای سفید): این سلولها با عفونتها مبارزه میکنند. پلاکتها: این سلولها به لخته شدن خون پس از ایجاد جراحتها کمک میکنند. سلولهای خونی قرمز (گلبولهای قرمز): این سلولها اکسیژن را از ریهها به مغز، سایر ارگانها و بافتهای مختلف بدن حمل میکنند. بدن شما برای عملکردهای خود به خون حاوی اکسیژن احتیاج دارد. خون اکسیژن دار کمک میکند تا انرژی لازم برای بدن تأمین شود و گرمی و رنگ پوست سالم را ایجاد میکند. گلبولهای قرمز محتوی هموگلوبین هستند. هموگلوبین یک پروتئین حاوی آهن است که عامل ایجاد رنگ قرمز خون است. این ماده، عامل اصلی انتقال اکسیژن از ریهها به سایر نقاط بدن است و دیاکسید کربن را نیز از بافتهای بدن به ریهها منتقل میکند تا در ریهها از طریق بازدم دفع شوند. بسیاری از سلولهای خونی از جمله گلبولهای قرمز به صورت مداوم در مغز استخوان تولید میشوند. مغز استخوان یک مادهٔ اسفنجی شکل قرمز رنگ است که درون برخی از استخوانهای بدن وجود دارد. برای تولید گلبولهای قرمز و هموگلوبین، بدن به مصرف غذای حاوی پروتئین، ویتامینها و آهن نیاز دارد. کمخونی حالتی است که در آن تعداد گلبولهای قرمز یا میزان هموگلوبین آنها کمتر از میزان طبیعی است. در کمخونی تخریب گلبولهای قرمز سریعتر از جایگزینی گلبولهای جدید است لذا خون گلبول قرمز کمتری خواهد داشت و در نتیجه میزان حمل اکسیژن به بافتهای بدن کاهش یافته و احساس خستگی ایجاد میشود. کمخونی یا آنمی (به انگلیسی: Anemia) از واژه یونانی an-haima به معنی بدون خون گرفته شدهاست و عبارتست از نقص کمی یا کیفی هموگلوبین که یک مولکول در درون گلبولهای قرمز است. چون هموگلوبین وظیفه ترابری اکسیژن از ششها به بافتهای بدن را بر دوش دارد پس، کمخونی مایه بروز هیپوکسی(hypoxia) یا کم اکسیژنی در بافتها و اندامها میشود. از آنجاییکه سلولهای بدن برای بقای خود به اکسیژن وابسته هستند، درجههای گوناگون کمخونی میتواند شرایط بالینی گوناگونی را ایجاد کند.
تشخیص کم خونی
عموماً پزشک آزمایش شمارش کامل خون(CBC) را جزو آزمایشهای نخستین برای تشخیص کمخونی، درخواست میکند. علاوه بر گزارش شمار گلبولهای قرمز و مقدار هموگلوبین، دستگاه خودکار شمارنده اندازه گلبولهای قرمز را با فلوسیتومتری اندازه میگیرد که یک عامل مهم در افتراق میان علل گوناگون کمخونی میباشد. آزمایش گسترش(smear) رنگ شده خون در زیر میکروسکوپ نیز سودمند میباشد. در کشورهای پیشرفته ۴مؤلفه (شمارش گلبول قرمز، میزان هموگلوبین، میانگین حجم هر گلبول قرمز یاMCV، پهنای گستردگی گلبولهای قرمز یاRDW) اندازهگیری میشود و موجب میگردد تا مؤلفههای هماتوکریت، میانگین هموگلوبین هر گلبول قرمز و میانگین غلظت هموگلوبین هر گلبول قرمز، از راه محاسبه بدست آید و با مقادیر طبیعی برای هر سن و جنسیتی مقایسه میشود. برخی شمارندهها هماتوکریت را آشکارا اندازهگیری میکنند. برای مردان بالغ هموگلوبین کمتر ازgr/dl۱۳، نشانه کمخونی است و برای زنان بالغ این مقدارgr/dl۱۲ میباشد. شمارش رتیکولوسیتها و روش کینتیک برای کمخونی در مراکز درمانی بزرگ در غرب بیشتر از گذشته رایج گردیده زیرا دستگاههای آزمایشگر نوین میتوانند رتیکولوسیت را هم بشمارند. شمارش رتیکولوسیت به منزله سنجش میزان خونسازی مغز استخوان یا تعداد گلبولهای قرمز جوان است. شاخص فرآوری رتیکولوسیت محاسبه نسبت میان میزان کمخونی با گستره افزایش رتیکولوسیت در پاسخ به بیماری است. اگر درجه کمخونی بالا باشد حتی یک شمارش طبیعی رتیکولوسیت میتواند نشان دهنده پاسخ ناکافی بدن به بیماری باشد. اگر شمارنده خودکار در دسترس نباشد، شمارش رتیکولوسیت با روش دستی و رنگ آمیزی ویژه گسترش خون انجام میشود. گلبولهای قرمز جوان اندکی بزرگتر از گلبولهای قرمز پیر بوده و ویژگی پلی کرومازی(polychromasia) از خود بروز میدهند. حتی اگر منبع ازدست رفتن خون مشخص باشد، ارزیابی خونسازی میتواند کمک کند بفهمیم آیا مغز استخوان توانا است خون ازدست رفته را جبران کند یا خیر. وقتی علت کمخونی مشخص نباشد، پزشک معالج آزمایشهای دیگری را درخواست میکند مانند: سرعت ته نشست گلبولهای قرمز(ESR)، اندازهگیری فریتین، میزان آهن سرم، ترانسفرین، میزان فولات سرم، میزان ویتامین B۱۲ سرم، الکتروفورز هموگلوبین، آزمایش عملکرد کلیه (همانند اندازهگیری کراتینین سرم). چنانچه تشخیص دشوار باشد، آسپیراسیون مغز استخوان و آزمایش روی آن، وضعیت سلولهای بنیادی مولد گلبولهای قرمز را مشخص میکند.